maanantai 8. joulukuuta 2014

Suklaa-banaanipikkuleivät

Tylsän päivän piristeeksi leivottiin tänään esikoisen kanssa pikkuleipiä joulupakettiin ja toki myös itselle.Löysin kokonaisen kirjan pikkuleiville kirpparilta parilla eurolla jokin aika sitten ja nyt päätettiin ruveta tositoimiin. Ongelmana vaan oli, että kirja taitaa olla melko jenkkiläinen ja suurin osa resepteistä sisälsi sellaisia ainesosia, mitä ei edes meidän lähimarketista saa..


Valittiin vähistä vaihtoehdoista toteutukseen tämä:



Ja ohje on tässä:

Suklaa-banaanipikkuleivät
n.20kpl

125g voita
1,5dl hienoasokeria
1 kananmuna
1 banaani
2,7dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl piparkakkumaustetta
2 rkl maitoa
100 g suklaata pieninä paloina
n.1dl rusinoita




Lämmitä uuni 190 asteeseen.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vähitellen välillä vatkaten. Survo banaani ja lisää se seokseen. Vatkaa seos notkeaksi.














Siivilöi seokseen jauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste ja sekoita lastalla käännellen. Lisää maito ja kääntele sekaan suklaa ja rusinat. Pudottele taikinaa teelusikallisina uunipellille riittävän kauas toisistaan. Paista uunin keskitasolla 15-20min., kunnes pikkuleivät ovat vaalean kullanruskeita. Anna jäähtyä.

Valmiit pikkuleivät!
Hyviä olivat! Erityisesti lapselle tietysti maistui liiankin hyvin!

Koska nämä tosiaan tulevat myös lahjaksi, piti pikkuleiville olla arvoisensa purkki! Se tehtiin näin:


1. Tarvittiin riittävän reilun kokoinen lasipurkki pestynä. Isompikin olisi saanut olla. Tässä tilaa n.15 pikkuleivälle.
2. Valkoinen kreppipaperi liimattiin erikeeperillä purkin päälle. Kanteen omansa.
 3. Valmiista pitsinauhasta leikattiin sopiva pätkä, jonka sidoin purkin ympärille kauniiksi rusetiksi ja etiketiksi pikkuleipäkirjasta "pakettikortti".

Mielikuva lopputuloksesta huomattavasti kauniimpi kuin lopputulos oikeasti. Mutta ainakin on itsetehty ja persoonallinen takuuvarmasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti