tiistai 2. joulukuuta 2014

DIY: Posliinimaalatut lautaset ja jääkaappimagneetit

Jostain oon onnistunut kaivaan kipinän askarteluun ja etenkin lasten kanssa loogisesti. Oon ihan älyttömän huono keksimään mitään ideoita, mutta niitä onneksi on jostain putkahdellut.

Mun äitille me taiteiltiin posliinisia tarjoiluastioita. Astiat tietysti ostin, jos olisi ollut aikaa olisin hakenut kirpparilta, mutta Citymarket sai kelvata. Tilasin posliinitussit netistä, Sinellistä. Tällaista me sitten saatiin aikaan:


Helppoa kuin mikä: lautasen pitää olla täysin puhdas ja kuiva ennen taiteilua. Senkun annoin lasten piirtää vaan, sitten käytettiin uunissa tussipakkauksen suosittelema aika, jotta väri tarttuu kiinni. Pitäisi kestää jopa konepesua.


Persoonallinen lahja ainakin, jos ei muuta. Ja mikseipä noita johonkin voisi käyttääkin. 4-vuotias taiteili isomman lautasen, 1-vuotias pienemmän.

Isänpäiväksi askarreltiin isomman pojan kanssa itsetehtyjä magneetteja, joihin idean sainkin Sallan blogista täältä. Näitä tehtiin isille ja molemmille papoille kaksin kappalein. Magneetit ostin Clas Ohlsonilta, nuo puiset sydämet Suomalaisesta kirjakaupasta ja nappeja ynnä muita koristuksia Kärkkäiseltä. Meillä kun aiemmin ei ole askarreltu, niin ei ole päässyt mitään nappikokoelmaa kertymään.Taas niin helppoa ja mukavaakin! Liimasin magneetit noihin "alustoihin" ehkä jotain 2 tuntia ennen koristelua ja hyvin pysyivät. Pojan annoin liimata itse kaikki koristeet Erikeeperillä ja jätettiin kuivumaan yön yli. Naurettavan pieni vaiva ja tosi kauniita magneetteja saatiin! Kiitos vielä ideasta Salla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti