perjantai 10. huhtikuuta 2015

Rv 38+2, raskausmyrkytys?

Viimeisiä viedään! Huh, enää maksimissaan jotain 4 viikkoa? Ja samalla: Apua! Enää korkeintaan neljä viikkoa! Oumaigaad. Viimeinen koulupäivä ennen vauvan syntymää on kans nyt "lusittu".

Kävin eilen taas neuvolassa. Tällä kertaa ei enää mennytkään kaikki rutiinilla. Multa löydettiin oireita mahdollisesta raskausmyrkytyksestä. Onko tämä nyt sitten lievää raskausmyrkytystä vai pelkkää epäilyä, se jäi vähän epäselväksi, mutta kuitenkin.. Pissanäytteessä oli proteiinit yhdellä plussalla, verenpaine oli korkea (143/87), mutta ei vielä hälyttävän korkea kuitenkaan. Turvotus on lähipäivinä lisääntynyt valtavasti ja sitä onkin jo aivan jäätävän paljon. Varmaan viikon päivät oon herännyt aamuyöstä siihen, kun kädet on niin turpeana ja kipeät, että itkeä tekis mieli! No, oireet oli sen verran lieviä vielä, että tarkkailulinjalla mennään. Seuraava neuvola jo tiistaina. Sain ohjeeksi seurata itse omaa vointia nyt tiistaihin asti ja tarvittaessa hakeutua Oyssiin synnyttäjien vastaanotolle. Lähinnä tällainen tilanne olisi kuulemma voinnin radikaali huonontuminen, kovat päänsäryt tai näköhäiriöt. Enpä voi kiistää etteikö meinais vähän jännittää. Varsinaisesti nyt ei ole mitään, mitä voisin itse tehdä, mutta lepo on kuulemma suositeltavaa. Eli eipä oteta poppakonsteja synnytyksen edistämiseksi käyttöön vieläkään.


Tästä raskaudesta mahdollinen myrkytys ei ole juurikaan ehtinyt edes käydä mielessä. Ei ennen kuin nuo yölliset käsikivut alkoivat. Jotenkin koko raskaus on mennyt ihan huomaamatta ohi ja kohta pitäisi jo synnyttää! Huhhuh. Esikoisesta lieviä myrkytysoireita oli sinä päivänä, kun hän jo syntyi, että niistä ei sen kummemmin tarvinut välittää. Toisesta ei ollut minkäänlaisia oireita.

Toinen, millä neuvolatäti sai mut peloteltua, oli se, ettei vauva ole vielä lainkaan laskeutunut. Eikä siinä mitään, mutta nyt kuulemma jos menee lapsivedet, täytyy sairaalaan mennä ambulanssilla vaakatasossa. Tällaisessa tilanteessa olisi riskinä, että napanuora luiskahtaa esiin. Hui, en oo moisesta aikaisemmin kuullutkaan, vaikka muistaakseni isoveljetkin pysytteli melko loppuun ylhäällä.


Tällä hetkellä olo ei ole muuttunut eilisestä käynnistä, vaan yhtä huonona pysyttelee edelleen. Mieli on aika maassa ja pelottaa kovasti miten tämä loppuaika nyt menee. En millään haluaisi myöskään osastoseurantaan loppuajaksi, mutta se saattaa olla edessä, jos oireet on tiistaihin mennessä pahentuneet. Jää nähtäväksi..

2 kommenttia:

  1. Näytät kyllä hoikalta (vatsaa lukuunottamatta), että hankala olisi kuvien perusteella uskoa, että on turvotusta :) Toivottavasti ei ole raskausmyrkytystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vointikin on onneksi viikonlopun lepäämisen jälkeen jo paljon parempi! Joo, ei sitä jotenki kauheesti edes päällepäin huomaa, mutta sormet esimerkiksi mulla on melkein tunnottomat ympäri vuorokauden :( Jospa huomenna jotain selviäis..

      Poista