sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Annoitko sinäkin äänesi?

Näinä päivinä jokaisessa blogissa on puhuttanut äänestäminen ja eduskuntavaalit, joten miksei siis myös täällä!

En todellakaan seuraa politiikkaa juuri nimeksikään. Ajattelin myös ensin, etten käy äänestämässä ollenkaan. Sitten aloin asiaa tarkemmin miettimään ja pariin vaalikoneeseenkin perehdyin ja niin se on meikäläisenkin ääni annettu ja sain kuin sainkin tuon miekkosenkin vaaliuurnille! Käytiin me toki yhdessä äänestämässä edellisissä presidentinvaaleissa ja minä äänestin viimeksikin eduskuntavaaleissa!

Olin tässä parina päivänä potenut järkyttävän huonoa omaatuntoa siitä, etten aikonut äänestää. Miksikö? No, ensinnäkin mun äiti sanoi, että sitten asioista on turha narista, jos ei edes yritä jotenkin vaikuttaa. Totta! Ja minähän nurisen, ja paljon. En halua hallitusta, joka leikkaa lapsilisistä ja lahjoittaa Kreikalle. En halua hallitusta, joka on valmis vaikka perumaan tasa-arvoisen avioliittolain. En myöskään halua, että Suomen rajat suljetaan maahanmuuttajilta tai otetaan markka takaisin, hah! En halua, että rikkaat ja hyvätuloiset ovat ainoita, joilta ei leikata, kun kaikki muut kärsii.

Näillä perustein siis valitsin puolueeni ja kieltämättä ehdokas oli vähän arpomalla. Ajattelin, että jo oikealle puolueelle äänen antaminen on paljon parempi, kuin kokonaan äänestämättä jättäminen, eikö totta? Melkein sen saisi tuon äänioikeuden muuttaa vaikka äänivelvollisuudeksi!

Ps. Ei, en ole synnyttänyt/ synnyttämässä. Saa nähdä syntyykö lainkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti