torstai 21. elokuuta 2014

Uusavuton feministi

Mää oon ihan surkee nainen! Mun feministinen puoli kärsi, kun tajusin eilen, etten osaa mitään -yhtään mitään- niin sanottuja miesten töitä! Sen siitä on saanut, kun on suoraan äitin ja ISÄN helmoista muuttanut miehen kans asumaan.

Esimerkiksi autot! Oon kyllä ajellut autolla vuodesta 2008, ja väitän olevani ihan hyvä kuskikin. Mutta, mitä tulee huoltoon tai muuhun, niin oon aivan onneton! Osaan tankata ja lisätä jopa tuulilasinpesunesteen, mutta se siitä. En osaa vaihtaa renkaita, saati tarkistaa rengaspaineita. Mulla ei tuu mieleenkään, että vaikka öljyt pitäis joskus tarkistaa. Osaisin sen kyllä, jos vaan älyäisin, että niin pitää tehdä.

En oo tainnut eläissään vaihtaa hehkulamppua. Senkin varmaan osaisin, mutta eipä oo tullut vaihdettua.Mitä tahansa pitää asentaa seinään, sen tekee meillä mies. Ruohon oon leikannut kerran; kun mies laittoi ruohonleikkurin ensin käyntiin mulle! Kaasugrillillä oon grillannut kerran. Puusaunan oon sentään oppinut lämmittämään, jopa useimmiten saan sen syttymään ihan itse. Okei, senkin homman jätän mielummin miehen hoidettavaksi silti!

En mää itteäni nyt ihan tyhmänä pidä; enköhän määkin yllä mainittuihin pystyis, mutta ei vaan oo tullut alettua, kun on se mies talossa, jolta kaikki tämmöiset hommat onnistuu kuin vettä vaan. Eikä se kyllä välttämättä kovin innokkaasti edes anna mun kokeilla, kun tietää osaavansa itse paremmin.

Meillä on ollut nyt varsinkin mun kotona ollessa tosi perinteinen työnjako muutenkin: minä hoidan kodin ja teen ruuan, mies hoitaa pihahommat ja autot jne. Mut kyllä mun ehkä täytyy vähän ryhdistäytyä ja aktivoitua! Täytyyhän sitä aikuisen naisen pärjätä ilman ukkoakin!

Eilen tuli ehkä se viimeinen niitti, kun yritin alkaa kokoaan meidän uutta senkkiä.

Melkein kaks tuntia käytin aikaa, ja sain kasattua nuo kolme laatikkoa suunnilleen puoliksi. Luovutin ja hain ukon avuksi. (Kasaus kesken vieläkin! Kuva lainattu Sotkan sivuilta).

Hei, kertokaa pliis etten oo ainut! Onhan joku muukin yhtä onneton tapaus!? Onhan??

2 kommenttia:

 1. haha, täältä löytyy toinen ;)

  Lamppuja en oo vaihtanu vissiin kertaakaan, joskus kun mies oli työreissussa, niin nakitin homman mun veljelle joka tuli sopivasti kylään ;)

  Mä vihaan jopa auton tankkausta, teen sitä kyllä jos on pakko mutta hyvin usein mies hoitaa senkin homman mun puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos etten oo ainut!

   Juu minäki ostin keväällä tuolle pikkuselle uuden pinnasängyn, joka tuotiin jopa kotiovelle. Mies ei ollut kotona tuollon, niin en löytänyt sopivaa työkalua kasaamiseen, joten soitin veljelle kans ja samalla "pyysin" sitten kokoaankin!

   Mulla oli aikanaan skootteri, jota en koskaan tankannut itse, isä hoiti sen, enkä tainnut autoakaan tankata, ennen kuin hommasin oman.. :)

   Poista