tiistai 5. elokuuta 2014

Isopienimies

Meidän kirppu täytti 10 kuukautta 20.7. 10 kuukautta! Muistan, kun se täytti kuukauden ja sanoin anopille, että enää 11 tällaista pätkää ja toinen on jo vuoden vanha! Nyt jäljellä enää kaksi.


Kirppu painoi 10 kk neuvolassa 9100g ja oli 73,8cm pitkä. Painoa on 1,7kg vähemmän kuin isoveljellään samassa iässä, mutta neuvolatädin mukaan ihan on sopivan kokoinen ja kasvu menee käyrillä.

Meidän pikku-N seisoo jo usein ilman tukea ja ottaa satunnaisia askeleitakin. Esimerkiksi sohvaa vasten kävellessä saattaa välillä irroittaa ja jatkaa matkaa tuetta, ja sitten kohta taas nappaa kiinni. N kuitenkin on huomannut, että konttaamalla pääsee tarvittaessa myös tosi lujaa vauhtia, joten en usko, että hänellä on vielä minkäänlaista tarvetta alkaa kävelemään oikeasti. N on taitava kiipeilijä ja nousee esimerkiksi rattaissa tai syöttötuolissa ylös jatkuvasti.

Noin viikko sitten kirppu aloitti osoittelemaan asioita ja esineitä odottaen, että ne nimetään hänelle. Parin päivän päästä alkoi jo kuulua, että "pu!", tarkoittaen lamppua. Nyt tuleekin mun mielestä jo ensimmäinen sana eli: "Ampu!". Onhan tuo jo tarpeeksi lähellä alkuperäistä, onhan? Muutenkin jokeltelu on jo monipuolisempaa kuin aiemmin. Lähinnä N silti pärisee ja murisee.


Kirppu rakastaa vettä! Kaikki suihkusta mereen ja kaikki siltä väliltä kelpaa. Vedessä läträäminen on ihan mahtavaa. N tykkää kovasti myös kiikkua ja touhuta hiekkalaatikolla. Sisällä lempihommaa on ehdottomasti leikkivasaralla hakkaaminen.

Yöt on edelleen tosi katkonaisia. N herää 1-3 kertaa yössä. Kerran saa maitopullon ja jossain välissä nostan meidän viereen jatkaan unia. Nyt ollaan jätetty toinen maitopullo pois ja sekös on aiheuttanut melkoisen metelin. Pitäis alkaa tosissaan pitään jotain unikoulua ja siirtään N omaan huoneeseen. Kunhan sais sieltä tämän tietokoneen pois...


 N syö jo käytännössä melkein mitä tahansa, paitsi suolaa. Erityisesti rakastaa jäätelöä! Ja pihalla konttaa monesti viinimarjapensaan juureen mussuttamaan marjoja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti