maanantai 16. helmikuuta 2015

Karhunpoika sairastaa.

Tämä viikonloppu on ollu kaukana luksuksesta ja ihanasta perheajasta! Perjantaina mulla oli verkko-opiskelua neljään asti, joten ei ehditty yhdessä tekeen yhtään mitään. Illasta mentiin lasten kanssa käymään mun siskon luona, jotta isimies ehti tehdä omia paperitöitään.

Lauantaina käytiin sentään tutustumassa Nallikarin talvikylään. Tosi kiva oli kyllä tänäkin vuonna! Kameran muistikortti päätti lakata toimimasta juuri tuolla reissulla, joten kuvat jäi ottamatta.. Lauantai-ilta meni rauhassa kotona völlatessä, mikä sekin kyllä rankan viikon päätteeksi tuli aivan tarpeeseen! Ostin kaupasta jo ainekset laskiasipulliinkin, mutta ei jaksettu millään ruveta leipomaan niitä.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sainkin herätä pikku-N:n oksentaessa tyynylle mun vieressä. Pari tuntia vierähtikin valvoessa ja siivotessa toisen jälkiä. Huoh, vihoviimeinen tauti tuo oksennustauti. Sunnuntaina alkoi tulla myös toisesta päästä ja sama meno jatkuu edelleen. Mikään ei tunnu pysyvän sisällä Tänään onneksi jo paremmin, eilisen päivän syönnit taisi jäädä yhteen nakkiin.

N on siitä omituisen reipas lapsi, että mahataudin pahimman vaiheenkin aikaan hän jaksaa hymyillä ja leikkiä. Tänään, kun tavaraa ei ole enää tullut kuin takapuolesta, N on myös halunnut jo syödä ja juoda. Heti syönnin jälkeen vaan saa juosta vessaan pesulle.

Meillä tarjotaan mahataudissa ihan juuri sitä mikä lapselle vaan maistuu: nakkeja, mehua, soppaa, sipsejä... Myös maitoa pieni haluaa juoda, vaikkei se taida tässä taudissa kovin hyväksi ollakkaan? Aamulla söi jo kokonaisen banaanin. Apteekista mies toi lisäksi eilen rela-tabletteja meille vielä terveille, ja pienelle rela-juomaa. Olipa farmaseutti saanut miehen ostamaan jonkin lisäravinnejuomankin (mikä vihdoin tänään tuntuu jo maistuvan), mutta mitään varsinaisia "mahatautilääkkeitä" ei ollut suositellut. Näillä mennään siispä.

Tämäkin päivä vietetään siis kotona sairastaen ja toivotaan ja rukoillaan, että minä ja esikoinen pysyttäisiin terveenä. Perjantai, ja reissuun lähtö, kun lähestyy uhkaavasti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti