perjantai 11. syyskuuta 2015

P jo 4kk

P täytti viime viikolla 4 kuukautta, onnea äitin isopieni kulta <3

P elelee edelleen pelkällä rintamaidolla, mutta nyt kasvu oli sen verran hidastunut, että kiinteiden aloitus alkaa olla ajankohtaista. P oli 64,2cm pitkä ja painoa oli 6900g.  Vaatekoko on 62-68. P sai neuvolassa myös ensimmäiset rokotteet (korvatulehduksen vuoksi ei annettu 3kk neuvolassa). Reaktio rokotteisiin oli hyvin vähäinen: pieni itku, joka loppui heti tutilla ja sylillä, sekä aavistuksen kovempi kitinä ja itkuisuus seuraavana yönä.

P osaa tosiaan kääntyä selältä vatsalleen, mutta ei vielä takaisin, ainakaan tahdonalaisesti. P pyörii myös kellonviisarin tavoin itseään ympäri lattialla. Hän ei kuitenkaan juuri lattialla viihdy, vaan on edelleen oikea sylivauva <3 


P on hyvin saanut paikkansa veljessarjassa: keskimmäisen kanssa heistä on tullut jo mitä parhaimpia kavereita! N käy usein halaamassa ja pussaamassa P:tä ja P nauraa ääneen jo N:n tullessa lähelle! Myös esikoinen tykkää edelleen ottaa P:n syliin ja onkin usein äitin apuna hoitamassa veljeä. 

P nukkuu edelleen lyhyehköjä pätkiä, mutta päiväunien kesto on sentään usein jo yli tunnin. Yleensä päivään mahtuu kolmet päiväunet puolesta tunnista kahteen tuntiin. Useimmiten päiväunet nukutaan vaunuissa, sillä me ollaan kuitenkin paljon liikkeellä. Yöllä P herää 2-5 kertaa ja ensimmäisestä heräämisestä asti P nukkuu meidän vanhempien vieressä. P huolii hyvin maidon myös tuttipullosta, mutta jostain syystä ei viihdy kovin hyvin isänsä seurassa! Mulla on menoja pari kertaa viikossa pari tuntia kerrallaan, ja usein P käyttää nämä ajat huutamalla. Toivon tosiaan, että tämä on vain vaihe..

P:stä on tullut niin täydellisesti meidän perheen puuttuva palanen, että on ihan mahdoton enää ajatella elämää ilman häntä!

Ps. Olen kuvannut kuluneen kuukauden aikana ihan säälittävän vähän! Täytyy kyllä kaivaa jatkossa kamera ahkerammin esille, ettei mene kalliit muistot hukkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti