torstai 6. marraskuuta 2014

Vuosikas ja vähän päälle.

Blogitauon aikana meidän pienimmäinen ehti täyttää vuoden! Samalla meidän pienestä vauvasta tulikin taapero. Sniif. Nyt ikää jo 13kk. Kuopuksesta on kehittynyt aivan valloittava omanlaisensa persoona! Esimerkiksi viimeksi eilen hain häntä hoidosta vanhempien luota, ja meinasin säikähtää, kun kuistille asti kuului niin kammottavia ääniä sisältä. No, sisällä pikku-N paini papan kimpussa ja murisi kuin mikäkin tiikeri <3


N on jo oikein taitava ja nopea kävelijä. Kävely sujuu lumihangessakin kohtalaisen hyvin (niin, on meillä täällä Oulussa ainakin lunta, miten lie etelämpänä?). N kiipeilee taitavasti sohvalle, veljensä sänkyyn ja meidän vanhempien korkeaan jenkkisänkyynkin. Lisäksi N on oppinut onneksi tulemaan
 alaskin jo melko nätisti. N on välillä oikea ikiliikkuja!

 

 Puhetta N:llä ei vielä tule, mutta äänteitä senkin edestä. Aiemmin pitkään jatkunut "mä-mä-mä" on tosin sekin jäänyt jo pois. N osoittaa asioita tai esineitä sen merkiksi mitä hän haluaa ja saakin aika hyvin tahtonsa ilmaistua. Ja ainahan voi huutaa, jos muu ei tunnu auttavan..


N rakastaa syömistä! Ei ole löytynyt oikeastaan mitään ruokaa, mistä N ei tykkäisi. Jopa kaurapuuroa syödessä kuuluu usein "amnamamamnam"! Kaikki ruoka pitäisi saada syödä itse, ja toki useimmiten saakin! Syöminen sujuu vaihtelevalla menestyksellä (LUE: hirveällä kaaoksella tai vain pienehköllä sotkulla). Ehdoton lemppari kaikista ruokalajeista on juusto! Sitä voisi syödä varmaan loputtomiin.

 

N on oppinut veljeltään taisteluleikit! Hän on jo kova poika murisemaan ja ärisemään. N huitoo miekalla, tai milloin milläkin miekkaa muistuttavalla, välillä oikeasti pelottavasti. Suosikkileluja on kuitenkin työkalut! Etenkin isin mitta on aivan paras, mutta myös vasarat ja porakoneet on huippuja. N tykkää myös palloista ja autoista, sekä soittimista. Ollaankin aloitettu muskarissa käynti.


 Vaikka N on useimmiten todella reipas touhuaja, iskee usein kesken touhujen halipula. Silloin N melkein juoksee äitiä, tai muuta lähellä olevaa aikuista kohti, ja halaa kovasti jalkoja. Ihana vesseli.


1-vuotiaana N oli n.9,5kg painava ja 75,8cm pitkä, mutta viime mittauksella kotona, pituutta näyttäisi olevan jo melkein 79cm.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti