maanantai 30. kesäkuuta 2014

Ison pojan 4-vuotiskemut

Eilen vietettiin siis meidän ison kullanmurun 4-vuotis synttäreitä! Oikea syntymäpäivä oli jo 25.6, mutta sillon oltiin Tukholman puolella.

Mietittiin pojun kans teemaa synttäreille ja tutkailtiin netistä erilaisia kakkuja. Vaihtoehtoina oli pitkään merirosvot, Angry birds tai Turtles. Loppujen lopuksi muru halus Turtles-kakun, mistä muotoutui samalla teemakin.

Koristeluihin en ehtinyt panostaa haluamallani tavalla, mutta jotain härpäkkeitä onneksi myytiin ihan meidän lähi Citymarketissa.
 Turtles-liinaa, -mukeja ja servettejä. Lisäksi ihan vaan ilmapalloja ja vähän serpentiiniä.

Kutsukortitkin tehtiin jopa itse. Vihreälle kartongille turtles-tarra ja that's it :D Vieraita tuli kutsuttua riiviön toiveesta melko paljon, ja suurin osa pääsikin paikalle. Aikataulutettiin vieraitten tuloa niin, että vain muutama tulee yhtä aikaa, jotta kaikkien kanssa ehtii seurustella ja lapsi ehtii rauhassa avata ja tutkia jokaisen tuoman lahjan.

Ja niitä lahjojahan tulikin! Teemaan sopien mm. turtlesien vihollinen, turtles mopo (tai mikälie) ukkeleineen yms. Angry birds-elokuva, Angry birds uima-allas, pihaleluja, vaatteita jne. Pojan reaktio pehmeisiin paketteihin oli: "Höh, vaatteita!". Lapset!

Leipomisesta vasta innostuinkin! Kiireestä huolimatta sain jotenkin rennon otteen siihen hommaan ja syötävää ilmestyi seitsemää sorttia kaikkien keksien, karkkien ja sipsien lisäksi!

Täytekakkuun inspiraatiota löysin netistä. Ensin ajattelin maalata kakun päälle turtlesin kuvan, mutta varsinkin pastaväreissä tuntui kaikissa olevan ihan liikaa varoituksia niiden syömiseen liittyen. Siispä päädyin muotoilemaan sokerimassasta ukkelit tuohon kakun päälle. Värjäsin vielä kermavaahdon reunalle vihreäksi ja muuten kakku olikin aivan tavallinen. Täytteenä kermavaahto,vaniljarahka ja tuoreet mansikat. Ulkonäkö nyt ei paras mahdollinen ollut, mutta en voi olla kuin tyytyväinen. Olihan tämä kuitenkin ensimmäinen kokemus sokerimassasta.
Turtles-kakku

Kinkkuvoileipäkakku

Pätkiskakku

Synttäriherkut
Alimmassa kuvassa herkut kaikkineen. Rocky road-palat, voileipäkakku (josta onkin muodostunut mun bravuuri), karkit, keksit, cupcakesit (myös eka kerta!), korvapuustit (okei, äiti teki), turtles-pizzaa - tietenkin ja pätkiskakku! Kovasti sai leipomukset kehuja ja tykkäsin kyllä itekin kaikesta.

Pätkiskakun ohje: http://chocomum.vuodatus.net/lue/2007/03/minttudomino-patkiskakku

Cupcakesien: http://www.arla.fi/reseptit/cupcakes/

Rockyroadien: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/rocky-road--palat/

Ja loput onkin lähinnä omasta päästä :) Saa kysyä lisää, jos kiinnostaa.

Synttärisankari niin kovasti menossa koko päivän, ettei tahtonut kamera pysyä perässä! Niin ja joo, ostettiinhan me tosiaan ite murulle lahjaksi tuo trampoliini, jota mammakin ahkerasti koekäyttää :P

Synttärisankarin vaatetti:
Paita: H&M
Farkut: Lindex
Kravatti: H&M

Ja satuttiimpa löytään myös pikkuveljelle melko samanlaiset vaatteet! Paita myös H&M:ltä ja housut kaapin perältä ;)


 
Nämä synttärit oli ehdottomasti mukavimmat ja vähiten stressaavat, mitä meillä vielä on vietetty. Ja lopputuloksena väsynyt, mutta onnellinen nelivuotias ja hurjan paljon uusia leluja! Syyskuuta ja pikku-ukon 1-vuotiskemuja odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti