maanantai 10. tammikuuta 2022

E 4kk

Tämä teksti on nyt monista syistä hirveän paljon myöhässä. Vauvelilla on jo ikää 5,5 kuukautta.. Mutta koska kirjoitan ensisijaisesti itseäni varten, haluan myös tämän tekstin saattaa loppuun.

Onnea äitin rakas siis 4 kuukauden iästä <3! E kävi lääkärineuvolassa jo vajaan viikon ennen 4kk päivää. Neuvolan tarkistuksissa kaikki oli hyvin, pituutta kertynyt vähän yli 63cm ja painoa n. 6700g. E on pienin vauva, mitä meillä on ollut, mutta ei sitä toisaalta uskoisi, kun häntä katsoo ja kantaa.. Vaatteet on vaihtelevasti kokoa 62 tai 68, joku 74 koon vaatekin jo sopii. Neuvolalääkäri ei ottanut oikeastaan minkäänlaista kantaa E:n pulautteluun, vakka jälleen siitä valitin. Ehdotti kiinteiden aloittamista, mutta en halua ihan vielä, joskus 5kk aikoihin sitten

E on edelleen melko vaativa vauva. E ei viihdy sitterissä tai lattialla kuin ihan lyhyitä hetkiä kerrallaan. Muutoin E vaatii olla sylissä. E on alkanut vaativaksi myös sylin suhteen, eikä tahdo huolia enää muita, kuin minut. E on tässä viime päivinä huutanut isälleenkin lähes kaiken ajan, mitä ovat kaksistaan viettäneet, paitsi tällä viikolla koettiin yksi onnistuminen, kun isä ja poika viettivät 2 tuntia yhdessä minun ollessa isomman veljen kanssa tämän harjoituksissa. Tuohon aikaan mahtui myös kaksi pullosta syöntiä, mikä on aivan mahtavaa, koska pullokaan ei ole viime aikoina oikein maistunut.


E kääntyy toisinaan kyljelleen, mutta mahalleen ei edelleen edes yritä. Kyljelleen kääntyminenkin on aika harvinaista, E kun viihtyy sen pienen hetken lattialla aina parhaiten vaan paikallaan selällään pötkötellen.. E kyllä saattaa toisinaan liikkua viisarimaisesti, niin että löytyykin lattialta eri suuntaan, kuin on jätetty. E tarttuu esineisiin oikein taitavasti ja vie niitä suuhun. Kuitenkin käsien toiminta on vielä vähän hakusessa, niin hauskaa seurata, kun tyyppi kiskaisee tutin suusta ja suuttuu kohta, kun ei saakaan sitä enää takaisin. Muru <3


E hymyilee tosi paljon ja hymy kyllä heltiää kenelle tahansa, kunhan hän saa olla (äidin) sylissä. E myös nauraa ääneen, jos häntä esim. Kutittaa, mutta naurun eteen täytyy vielä tehdä monenlaisia temppuja. E:llä ei ole vielä hampaita, mutta ikenet turvottaa ja kutiaa selkeästi ihan hirveästi. E nukkuu yöt edelleen vaihtelevasti, joko huonosti tai tosi huonosti. Yleensä E herää 3-5 kertaa yössä ja yöunet on tyypillisesti 20:30/21-6/7. E harrastaa vauvauintia meidän vanhempien kanssa. Käydään uimassa Kempeleen Zimmarissa. Lisäksi E harrastaa minun kanssa muskaria.



Kaiken kaikkiaan E on valloittavan ihana pieni mies, joka pitää varsinkin äidin todella kiireisenä! E on kyllä sulattanut myös isoveljien sydämet täysin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti