maanantai 20. heinäkuuta 2015

5-vuotiaan merirosvosynttärit

Mun esikoinen täytti kesäkuun lopussa 5 vuotta! Miettikää 5! Huhhuh. Synttärijuhlia lähettiin rakentamaan teeman ympärille ja poju halusi tällä kertaa merirosvosynttärit. Seuraavaksi mietittiin yhdessä ketä kutsutaan. Tänä vuonna K halusi kutsua monta kaveria juhliinsa, joten päädyttiin pitämään synttärit kaksipäiväisinä: ensin kaverikemut seuraavana päivänä juhlat sukulaisille ja muille kutsutuille.

Etukäteen jännitin, kun kaverisynttäreille lähti yhteensä 8 kutsua, mutta mitä lähemmäs juhlapäivä tuli, sitä enemmän tuli peruutuksia. Lopulta synttäreille osallistui vain kolme kaveria! Pettymys etukäteen ooli suuri niin äitillä kuin lapsellakin, mutta onneksi kemut meni kuitenkin tosi kivasti ja kaikilla lapsilla vaikutti olevan hauskaa! Ei se määrä vaan se laatu!

Koristeluihin panostin aiempia synttäreitä enemmän. Tilasin merirosvoaiheista sälää internetistä ja ostin Kärkkäiseltä lisää. Lopulta meillä oli kaksi merirosvolippunauhaa, aarrearkku(joka askarreltiin miehen kanssa ihan itse!), merirosvohatut (DIY myös), merirosvokuppikakkusetti, pöytäliina ja mukit ja lautaset. Ilmapallot puolestaan oli ihan peruspalloja.



 Leikittiin kaverikemuilla aarteen etsintää: merirosvo oli piilottanut yllä olevan aarrearkun pihapiiriin, aarteena oli jokaiselle "kaveri-lahja" ylläolevassa pussissa (tikkari, suklaa, karkkikaulanauha, minivesipyssy ja tarroja) ja itse piirsin kartat. Aarteen etsintään osallistui innolla koko pieni lapsilauma, mutta yllättävän hankalaa heitäkään oli pitää koossa kun kaikki olisivat halunneet sännätä etsimään aarteen jo ennen kartan vilkaisua. Aarteen etsinnän lisäksi muuta ohjattua leikkiä ei ollutkaan. Ipanat leikki keskenään K:n saamoilla lahjoilla ja muilla leluilla ja tovi istuttiin herkkupöydässä. Nopeasti synttäriaika, reilu 2 tuntia, menikin.

Tarjoilut rakennettiin tottakai tuon merirosvo-teeman ympärille. Tarjolla oli aarrearkkukakku, mukaillen kinuskikissan ohjetta,  minttusuklaa-cupcakesit noilla merirosvokoristeilla, mokkapaloja ja pizzaa sekä luonnollisesti karkkia, poppareita ja sipsiä. Sukulaissynttäreille värkkäsin myös aina suurta suosiota nauttivan voileipäkakun ja mustaherukkajuustokakun.


K sai ihania lahjoja, vaikkei juuri mitään edes toivonut. Lahjatkin voi tiivistää kolmeen kategoriaan: Spiderman-juttuja, pikkulegoja ja muovailuvahaa: kaikki mieluisia! Niin saatiin kunnialla meidän esikoismurusta viisivuotias, N:n synttäreitten suunnittelunkin aloitin jo, vaikka ne ovatkin edessä vasta syyskuussa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti