keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Herkullista vappua!

Tonnikala-pastasalaatti ja munkkitaikina

 Vappuaattoa vietetään meillä niinku mitä tahansa muutakin päivää. Tai niinku pääsiäisessä mun mielestä parasta oli mämmi ja isimiehen vapaat niin vapussa se on munkit ja tuon ukko-kullan 4 vapaata!

Lounaaksi väsäsinki itelle "kevyen" tonnikala-pastasalaatin, jotta jaksan ahmia munkkeja koko vapun! :D

Salaatin ohje:
vajaa pss makaroneja
2 tomaattia
reilu puolikas paprika
puolikas kurkku
1 tlk tonnikalaa öljyssä
1 tlk ananasviipaleita

Tarkoitus oli laittaa myös viinirypäleitä, mutta unohtu. Lisään huomenna, jos muistan! 

Yläkuvassa oikealla siis munkkitaikina, jonka tein Kinuskikissan ohjeella http://www.kinuskikissa.fi/vappumunkit-ja-rinkilat/
Ja hyviä tuli! Panikoin koko paiston ajan rasvan mahdollista syttymistä: tärisin ja puristin alkuun kattilan kantta toisessa kädessä valmiina tukahduttaan mahdollista rasvapaloa!
  

Munkit ennen paistoa :D
Ja valmiina! Nam!


 Munkin tuoksu tais leijailla tuonne muutaman talon päähän, kun saatiin kahviseuraa veljestä ja sen "akkelista", kuten se sitä itse kutsuu!

Päivällisen suhteen ei tainnu tasan käydä onnen lahjat? Muulle sakille lohikeittoa (parasta!), pienimmälle peruna-porkkanasosetta




Kotiin laitettiin vappua esikoispojan kanssa :) Huomenna oiskin sitten vuorossa vappumarkkinat ja vappuajojen seuraus. Toivottavasti ilmakin vähän paranee, tänäänhän saatiin vielä lunta! Vappu kun ois sopiva aika aloittaa jätskikioskikausi!


2 kommenttia:

  1. Ei onneksi paljoo tullu! Pari tuntia sateli kyllä, mutta ei jääny maahan :) Vieläkö siellä on lunta?

    VastaaPoista